Jooga tuo piristyksen moneen eri tilanteeseen: tyky-päivä, koulutus, työkykyä ylläpitävä toiminta, polttarit ja tapahtumat ovat mainioita tilanteita kokeilla joogaa. Rentoutuminen ja omaan itseen tutustuminen ovat avainasioita arjessa jaksamiseen ja hyvään oloon. Sen vuoksi joogaharjoitukset voi hyvillä mielin ottaa osaksi jokapäiväistä elämää. Erilaisia joogalajeja on lukuisia, tässä esittelyssä kolme, joita Prana Shakti tarjoaa.

NAURU JOOGA

Naurettavan terveellinen jooga

Naurulla on lukuisia suorituskykyä ja hyvinvointia edistäviä terveysvaikutuksia, sillä se lisää endorfiinin tuotantoa. Nauru rentouttaa, lisää luovuutta ja parantaa keskittymiskykyä. Tietoisesti aloitettu nauru ja aito nauru aiheuttavat kehossamme täysin samat fysiologiset hyödyt, minkä vuoksi naurujoogassa saavutetaan nopeasti rentouttavia tuloksia.

Naurujooga vahvistaa sydäntä ja keuhkoja, laskee verenpainetta, aktivoi verenkiertoa sekä vahvistaa vastustuskykyä. Lisäksi naurujooga vahvistaa me-henkeä ja yhteenkuuluvuutta sekä lisää luottamusta ryhmissä ja yhteisöissä. Naurujoogatunti sisältää alkulämmittelyn, nauruharjoitteita, naurumeditaation ja loppurentoutuksen.

MEDI YOGA

Tieteellisesti tutkittu tehokkaaksi

Ruotsissa kehitetty Medi Yoga on saanut juurensa kundaliinijoogasta, mutta sen harjoitukset sopivat myös henkilöille, joilla on jonkinlaisia rajoitteita. Tieteellisesti tehokkaaksi tutkittu laji yhdistää länsimaisen lääketieteen ja joogan terveyttä edistävät traditiot. Avaimet tähän joogamuotoon ovat pitkä ja tietoinen syvähengitys sekä hitaasti tiedostaen tehdyt liikkeet.

Tuntiin sisältyy hengitysharjoituksia, liikkeitä oman toimintakyvyn mukaan, lyhyt meditaatio sekä loppurentoutus. Liikkeet tehdään lattialla tai tuolilla henkilön terveydentilasta riippuen. Medi Yoga ei korvaa lääketiedettä, vaan tukee hoitotyötä.

KUNDALIINIJOOGA

Kohti tietoisuutta ja itsetuntemusta

Kundaliinijooga (tietoisuuden jooga) kehittää kuntoa ja notkeutta, lievittää stressiä sekä kasvattaa itsetuntemusta. Tämä jooga auttaa erityisesti syventämään itsetuntemusta ja lisäämään sisältä kumpuavaa onnellisuutta. Tavoitteena on löytää mielen tasapaino ja auttaa elämään tässä hetkessä.

Tuntiin sisältyy fyysisten harjoitteiden lisäksi meditaatio ja syvärentoutus, hengitysharjoituksia unohtamatta. Tämä jooga sopii mainiosti niille, jotka haluavat vahvistua henkisesti, löytää tasapainoa omaan elämään, lisätä energiaa kehossa ja vähentää stressiä.

Jooga voimistaa kehoa ja lisää elämäniloa. Rentoutuminen antaa tilaa luovuudelle ja rauhoittaa mieltä. Joogamatkat, kurssit ja yksilöohjaus – valitse sinulle sopiva joogalaji ja harjoitusmuoto. Tervetuloa voimistumaan!

Prana Shakti etusivulle >>

Kategoriat: Yleinen